pühapäev, 19. mai 2013

PÕHIKOOLIDE MITMEVÕISTLUS


17. mail toimusid endise Kuressaare Põhikooli staadionil traditsioonilised maakonna põhikoolide meistrivõistlused kergejõustiku viievõistluses (60 m jooks, kaugushüpe, pallivise, kuulitõuge, 600 m jooks tüdrukutel ja 800 m jooks poistel). Võistlust on peetud üle 30 aasta ning algselt oli mitmevõistluse kavas veel kuueski ala - kõrgushüpe. Arvestust peetakse nii individuaalselt kui ka võistkondlikult ( kahe parema poisi ja kahe parema tüdruku punktide summa).
Kihelkonna Kooli esindasid Gerli-Claudia Kuldsaar, Kristel Käsk, Anne-Mai Alas, Kairi Lonks, Jürgen-Mark Heinmets, Johan-Rasmus Teär, Markus Reinsoo ja Jürgen Vaher.
Esimeseks võistlusalaks oli 60 m jooks, mille tüdrukutest võitis Kristel (8,6 s). Meie poistest olid kiireimad Markus (8,4 s), Jürgen-Mark (8,5 s) ja Johan (8,5 s). Võitis Gert Aadussoo Salmelt (7,3 s).
Kaugushüppes said parima tulemuse Gerli (4.38) ja Kennert Amberg Kaalist (5.58). Markus meie parimana sai kirja 4.73.
Kuulitõukes võidutsesid Mari-Ann Udeküll Lümandast (9.04) ja Mairo Nahkur Kärlalt (11.22). Meie parimad olid Kairi ja Anne-Mai võrdse tulemusega 7.61 ning Johan-Rasmus (8.82). 
Palliviskes paistis silma parima tulemusega Gerli (53.33), poistest võitis Mairo Nahkur (89.22) visates 15 m rohkem järgmisest tulemusest. 
600 m jooksus olid kõik meie tüdrukud kuue hulgas. Võitis Gerli (1.56,2). Poisid kahjuks esimeste hulka ei jõudnud, parimad olid Jürgen ja Jürgen-Mark .
Kokkuvõttes tuli tüdrukute seas võitjaks Gerli-Claudia Kuldsaar (Kihelkonna Kool) , II koht Kristel Käsk (Kihelkonna Kool)  ja III koht Laura Põld (Salme Põhikool).
Poiste seas saavutas I koha Kennert Amberg (Kaali Kool), II koha Mairo Nahkur (Kärla Põhikool) ja III koha Edward Jõgi (Valjala Põhikool).
Võistkondlikult võitis tüdrukute arvestuses Kihelkonna Kool, järgnesid Valjala PK  ja Salme PK.
Poiste arvestuses saavutas I koha Salme PK, II koha Valjala PK ja III koha Kärla PK.
Võistkondlikus koolide arvestuses, sai I koha karika Valjala Põhikool (Tea Tambur, Kadri-Lea Suurorg, Edward Jõgi, Kauri Päästel) , II koha Salme Põhikool (Laura Põld, Triin Uussaar, Gert Aadussoo, Veikko Laanep) ja III koha Kihelkonna Kool (Gerli-Claudia Kuldsaar, Kristel Käsk, Jürgen-Mark Heinmets, Jürgen Vaher).
Endine kümnevõistleja, meie kooli vilistlane Madis Kallas pani välja karikad kõige stabiilsemalt esinenud tüdrukule ja poisile, kelleks osutusid Ketlin Mäeorg (Kärla PK) ja Edward Jõgi (Valjala PK). 
Võitjatele jagati karikaid ja auhindu, kõigile osalejatele jäi aga rõõm soojast ning päikeselisest päevast ja saavutatud isiklikest rekorditest.
Allpool väike fotomeenutus!









Kommentaare ei ole: