laupäev, 1. september 2012

B 7 Mängud Gotlandil

24.-25. augustil toimusid Rootsi Kuningriigis Gotlandi saarel Balti mere 7 saare (Gotland ja Öland Rootsist, Saaremaa ja Hiiumaa Eestist, Ahvenamaa Soomest, Rügen Saksamaalt, Bornholm Taanist) noorte spordimängud. Võisteldi kolmel alal - kergejõustikus, jalgpallis ja rannavõrkpallis.
Osalesid noored, kelle sünniaasta oli 1996 või 1997.
Kergejõustikus peeti eraldi arvestust kahes vanuseklassis, pallimängudes võistlesid kõik koos.
Kihelkonna Koolist kutsuti Saaremaa kergejõustiku esindusvõistkonda MARI-ANN UDEKÜLL, ANNE-MAI ALAS ja GERLI-CLAUDIA KULDSAAR. Mari-Ann võistles vanemas, Gerli ja Anne-Mai nooremas vanuseastmes.
Lisaks esindasid Saaremaa kergejõustiklasi neli Kuressaare tüdrukut, kaks Orissaare, kaks Leisi ja seitse Kuressaare poissi. Kõik üritasid parimat, valja tuli mõnel paremini, mõnel veidi mitte nii hästi. Oli see ju enamikule esimene välis-võistlus.
Meie kooli õpilastest oli edukaim Gerli-Claudia, kes saavutas 800 m jooksus II koha tulemusega 2.46,1 (isiklik rekord) ja odaviskes III koha tulemusega 27,16 . Eriti väärtuslikuks teeb Gerli medalid asjaolu, et ta võistles endast aasta vanematega.
Kogu reis oli väga tore, kuigi väsitav. Kuuest äraoldud päevast kulus neli sõidule. Kuigi Gotland on Saaremaast alla 200 km kaugusel, pole sinna võimalik otse minna, puudub transport ehk laeva- või lennuühendus. Startisime Tõnu bussiga Kuressaarest 22. augustil Tallinna (meid oli kokku täpselt 50), sealt edasi Stockholmi, edasi 4 tundi linna peal, siis bussiga 40 km kaugusele Nynahamni, kust kell 9 õhtul läks laev Visbysse.
Gotlandi pealinna jõudsime peale 12 öösel ning sealt oli veel viimased 10 km ööbimispaika Kneippbyni turismikeskusesse.
Kuna öö oli kottpime, kõik parajalt väsinud, siis sättisime kohe end magama meile kättenäidatud majakestesse. Hommikul silmad avades ja aknast välja vaadates selgus, et olime päris vägevas keskuses otse mere kaldal. Keskus koosnes erineva suurusega kämpingutest, toitlustuskompleksist, hotellist ja karavani- ning telkimiskohtadest, lisaks veel veemaailm ja atraktsioonidekeskus ehk "summerland". 
Laagris elasid kõikide osalevate riikide noorsportlased ja nii mõnigi meie oma praktiseeris kõvasti inglise keelt.
Kaks päeva toimusid spordivõistlused ja vabal ajal sai tasuta nautida vee- ja atraktsioonide-mõnusid.
Kokkuvõtete tegemisel selgus, et edukaim saar oli Saaremaa 9 kulla, 9 hõbeda ja 4 pronksiga. Kergejõustiklaste kõrval saavutasid kulla veel rannavõrkpallitüdrukud.
Kahe aasta pärast toimuvad B 7 mängud Ahvenamaal noortele sünniaastaga 1998 ja 1999 ning siis on jällegi võimalik kandideerida Saaremaa võistkonda. On see ju nende seitsme saare noorsportlastele kui olümpiamängud.
Püsivust ja jaksu treenimiseks!
 Seitsme saare lipud avamisel. Saarlaste lipp meie edukaima sportlase, Kaarel Ernitsa käes. Vasakult Öland, Saaremaa, Ahvenamaa, Hiiumaa, Gotland, Bornholm, Rügen.
 Saarlased mängude avamisel ühtses salatirohelises vormis.Muide, mängude stardipaugu teinud sterdipüstoli tõi kohale raadio teel juhitav mudel-helikopter.
 Anne-Mai ja Kuressaare tüdruk Helina sätivad stardipakke.
 Gerli odaviske autasustamisel (III koht)
 Sellistes väikestes majakestes me elasime
 Ja selline vaade avanes aknast.
Teiselpool väravat asub veekeskus.
Õpetaja maailma kõige pikema ja paksema inimesega koos.

Kommentaare ei ole: